maandag 19 november 2012

Buikbeestjes

Amai, wat een week hebben we hier achter de rug! Begin vorige week is heeft de zoon één of ander buikbeestje mee naar huis gebracht. Zo ziek als een hond was hij. En de mama en de wasmachine maar draaien in een poging om alles min of meer opnieuw fris en proper te krijgen. En net als ik begin te hopen dat het ergste achter de rug is... blijkt dat hij dat buikbeestje aan de mama heeft doorgegeven. 
Een aantal dagen werden dus op de zetel doorgebracht. En nu mama weer wat beter is, wordt de zetel ingenomen door de papa met het buikbeestje. Zelfs oma en opa moesten er aan geloven!
Bijgevolg rolde hier bitter weinig van onder de naaimachine. Maar bitter weinig is niet niks...

Ik moet eerlijk bekennen, ik ben niet zo'n 'hergebruiker'. Oude kleren worden hier meestal gedoneerd, en kringloopstofjes komen hier niet binnen. Bitter weinig kringloopspullen komen hier trouwens binnen. Mooie nieuwe stofjes zijn voor mij de helft van het plezier van het naaien. Maar soms, heel soms, zijn er uitzonderingen. Voor extreem mooie stofjes wordt wel eens een uitzondering gemaakt. Of voor spullen die er niet zo erg toe doen. 
De dochter had een reservebroekje nodig voor in het slaapklasje op school. Zo'n broekje waarvan je hoopt dat ze het toch nooit zal nodig hebben. Zo'n broekje dat misschien slechts een keer of twee zal gebruikt worden eer het te klein is. Wel, daarvoor werd met plezier een stofje 'hergebruikt'.


Het perfecte excuus om de trui van het lief te verknippen. De trui heeft al lang geleden zijn vorm verloren, maar dat is het lief blijkbaar volledig ontgaan. Hij blijft de trui dragen (onder luid protest van ondergetekende),... 

maar dat zal nu toch niet meer lukken...  hihi :)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten