woensdag 20 februari 2013

Het eerste zomerrokje...

Laat ik maar meteen beginnen met een bekentenis... Ik heb er enkele liggen. Ik heb er al vaak door gebladerd. Ze liggen hier erg mooi te wezen op de naaitafel (die eigenlijk ook de eettafel is, maar onherkenbaar is onder het naaigerief), maar ik heb ze nog nooit gebruikt. Er werden al vaak plannen gesmeed om deze eens te gebruiken en deze werd ook al meermaals op de planning gezet. Zelfs uit deze kwam het nog niet zover... 

Tot dit weekend. Er kwam een kriebel naar boven... Zo'n 'ik-weet-wel-dat-de-zomer-nog-ver-weg-is-maar-toch-ook-niet-helemaal-kriebel'. En Mme Zsazsa's meesterwerk werd eindelijk recht aangedaan. Iets simpel zou het worden, want een mens moet soms eens klein beginnen. Een simpel A-lijntje dus. Een stofje met groene en blauwe bolletjes en bloemetjes werd uit de stoffenkast opgediept. Maar dat was buiten de dochter gerekend... ROZE moest het zijn. Andere alternatieven werden uit de stoffenkast gehaald, om telkens onthaald te worden op een "njet" wegens "niet roze".

Uiteindelijk werden alle roze stofjes uit de kast gehaald (en dat waren er vrij veel) en de kleine meid kreeg vrije keuze. Het zoetste, meest 'pastellige' (is dat geen woord?) roze werd uitgekozen. En ik besloot dan maar om 'all the way' te gaan en er een kantje aan te zetten.Tot mijn grote verbazing (ik ga gewoonlijk niet voor zo zacht en 'girly') vind ik het eigenlijk best wel mooi. De dochter ook, maar ze weigerde wel om het rokje aan te doen voor de foto's, vandaar het plakband...Het stofje kocht ik twee jaar geleden voor de doopsuikerzakjes van de zoon in deze webshop. Het 'frulleke' kwam van hier.

3 opmerkingen: